Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Merkel partisinin internet üzerinden yayın yapan televizyon kanalı CDU-TV'ye yaptığı açıklamada, Türkiye ile AB arasında mart ayında imzalanan anlaşmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Merkel sığınmacıların ülkelerini terk etmelerine neden olan sebeplerin nasıl çözüme kavuşacağı ve insan kaçakçılığının nasıl önlenebileceği sorularının önemine işaret ederek, bu noktada AB ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın büyük rol oynadığını kaydetti.

Angela Merkel, ''İnsanları ticaret öğesi olarak gören, hayatları tehlikeye atılan yasa dışı insan kaçakçılığını önlemek istiyorsak bunun başka yolu yok. Köken ülkelerle konuşmak, oralara kalkınma yardımları sunulmalı. Türkiye ile yaptığımız gibi insanların ülkelerinin yakınında insana yaraşır koşullara sahip olmaları için mültecilere yardım sağlamak zorundayız'' dedi.

AA