Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'ye FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında çağrı yaparak "ABD, karar verene kadar yakalamak ve tutuklamak zorunda" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Ankara'da yeni hakim ve savcı atamalarında konuştu.

Bozdağ, ""ABD ile Türkiye Cumhuriyeti arasında suçluların iadesi anlaşması var. İade süreçleri bu anlaşmanın ilgili hükümleriyle yürümektedir. Türkiye bu anlaşmaya göre 4 aynı dosyayı ABD'nin ilgili makamlarına iletti. Anlaşmanın 9. maddesine göre, iade talebinin iletilmesi halinde, ilgili kişinin yakalanması ve tutuklanması gerekir. ABD yetkili makamlar karar verene kadar onu yakalamak ve tutuklamak zorundadır.

Bakan Bozdağ, "Burada tercih hakkı yoktur. Ne zaman karar verecek, daha sonra karar verecek. Tedbir için bunu yapacak. Sonra dosyaları inceleyecek. ABD iç hukukuna göre, öyle tutması gerekiyor. Bu kısma uyuldu mu, uyulmadı. Sanki yargılama yapıyoruz. Biz yargılama yapılabilmesi için iade talebinde bulunuyoruz. Biz talebimizi iletiyoruz, delilleri koyuyoruz. Ama maalesef ortaya çıkan fotoğrafa göre, idari makamların yargılama yaptığı görüntüsü ortaya çıkıyor. Gülen'in yakalanması ve tutuklanmasını talep ettik, hem de 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili acele tutuklanmasını talep ettik" şeklinde konuştu.