Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in ekonominin merkez bankasının hedeflerini karşılamaya yakın olduğunu açıklamasıyla Güney Kore wonu ve Tayvan doları düşüşe öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.4 düştü, endeks 18 Ağustos'tan beri %0.9 düştü, yıllık bazda ise %5.9 yüksek seyrediyor.

Won dolar karşısında 1.128.85'e kadar düşmesinin ardından %0.9 geriledi. Tayvan doları %0.7, ringit %0.5 düştü. ABD para biriminin 10 büyük para karşısındak, seyrini izleyen Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.5 arttı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.7 düştü. Endeks Perşembe günü 23 Temmuz 2015'ten beri en yüksek seviyeden kapanmıştı. Endeksteki 10 sanayi grubundan tümü geriledi.

Hong Kong'ta Hang Seng Endeksi iki haftadan uzun sürenin en büyük düşüşünü kaydederken Çin'de Şanghay Borsası %0.6 geriledi. Tayvan'da Taiex endeksi 5 haftanın en düşük kapanışına ilerlerken Kospi endeksi %0.7 değer kaybetti.

Bu hafta gözler Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarında olacak. Kuala Lumpur'daki Areca Capital CEO'su Danny Wong Teck Meng, "yatırımcılar Fed'in şahin yorumlarına tepki veriyor. Cuma günü Yellen'in konuşmalarına izleyeceğiz. Umarız Fed yakında faiz artırabilir, bu piyasaların daha emin şekilde önüne bakmasını sağlar" diye konuştu.