Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında eceleci olmayacağı beklentisi ve emtia fiyatlarındaki toparlanma gelişen ülke varlıklarının cazibesini artırdı.

Hindistan'da S&P BSE Sensex endeksi Borsalardaki yükselişe öncülük etti. Tayvan'da Taiex endeksi 2 ayın en iyi 2 günlük performansına ilerlerken Hang Seng endeksi bu yılın en yüksek seviyelerine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.5 artışla 914.07 puan oldu. Endeks 3 günde %2.6 yükseldi.

Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol fiyatlarında istikrar görüşmelerinin ardından Brent petrol 3. günde de yükseldi ve varil başına 47.73 dolardan işlem gördü.

Hindistan'da gösterge endeks %1, Taiex endeksi %0.7 yükseldi. Hong Kong'ta Hang Seng endeksi %0.6 yükselirken FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi %0.5 değerlendi. Filipin borsası ise ülkenin devlet başkanı Rodrigo Duterte ile ikili görüşmeyi reddetmesinin ardından %0.6 düştü.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi %0.1 yükseldi. Hint rupisi %0.5, Tayvan doları %0.3 değerlendi.

Ringit ise %0.3 düştü. Malezya Merkez Bankası'nın yarınki toplantıda faiz oranını %3'te tutması bekleniyor.

Tayland bahtı ve Filipin pesosu bugün %0.2 düştü. Singapur'daki Australia & New Zealand Banking Group'tan Khoon Goh "Asya paraları bu hafta Fed yetkililerinin konuşmalarına duyarlı olacak. Eylül'ün canlı ihtimal olduğuna dair açıklamalar para birimlerinde düşüşe neden olabilir" diye konuştu.