Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) eski yönetim kurulu üyesi Kenan Yavuz şirketten istifasına ilişkin, "Nisanda, PETKİM'deki operasyonel görevlerimden ayrıldıktan sonra yönetim kurulu üyeliği sürecinde çok faydalı olamadığımı gördüm. Reel sektörde edindiğim tecrübe ve birikimle ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim, sosyal sorumluk projelerime de daha fazla zaman ayırmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Yavuz, şirketin bugün gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul toplantısında, istifa kararının Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirilmesinin ardından, yazılı bir açıklama yaptı.

2004'ten bu yana aralıksız olarak PETKİM'de çalıştığını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Görevim boyunca rafineri-petrokimya-enerji entegrasyonu ile ülkemizin en büyük yatırımlarına hizmet etme fırsatı buldum. Ülkemizin en önemli stratejik kuruluşlarının başında gelen PETKİM'e hizmet ettiğim dönemde başarılı bir özelleştirme sürecinin ardından 10 milyar dolar tutarında reel sektör yatırımı gerçekleşti. Nisanda, PETKİM'deki operasyonel görevlerimden ayrıldıktan sonra yönetim kurulu üyeliği sürecinde çok faydalı olamadığımı gördüm. Reel sektörde edindiğim tecrübe ve birikimle ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim, sosyal sorumluk projelerime de daha fazla zaman ayırmak istiyorum."

AA