Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov, barış görüşmeleri kapsamında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir araya gelmesi için görüşmelere devam ettiklerini belirtti.

Bogdanov, Ramallah'taki başkanlık merkezinde Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat ile düzenlediği basın açıklamasında, Abbas'ın görüşmeyi prensipte onayladığını ifade ederek, görüşmenin zamanının belirlenmesi konusunda çalıştıklarını kaydetti.

"Barış görüşmeleri kapsamında, Abbas ile Netanyahu'nun bir araya gelmesi için İsrail ve Araplardan ilgili tüm taraflarla iletişim halindeyiz." diyen Bogdanov, ülkesinin bir Filistin devletinin kurulması için barış görüşmelerini destekleyen tutumunun net olduğunu dile getirdi.

Ureykat ise Bogdanov ile gerçekleşen görüşmede, barış sürecinin ilerleme kaydetmesi için ülkesinin sarfettiği çabalar ile bu bağlamdaki son gelişmelerin ele alındığını söyledi.

Netanyahu'nun dün, Bogdanov'la Batı Kudüs'te yaptığı görüşmede, Abbas ile hiçbir ön koşul ileri sürmeden görüşmeye hazır olduğu ve halihazırdaki teklifi değerlendirdiği belirtilmişti.

Abbas ise Netanyahu ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelinmesi için Rusya'nın yaptığı öneriyi kabul ettiğini açıklamıştı.

İsrail-Filistin görüşmeleri, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarına devam etmesi ve tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi nedeniyle 2014'te durmuştu.