Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya sanayi üretimi, baskı altındaki küresel ticaretin imalatı etkilemesiyle Temmuz'da yaklaşık 2 yılın en büyük düşüşünü kaydetti.

Mevsimsel etkilerden arındırılmış sanayi üretimi, bir önceki ay yüzde 1.1'e revize edilen artışının ardından Temmuz'da aylık bazda yüzde 1.5 düştü. Sanayi üretiminin Temmuz'da kaydettiği gerileme Ağustos 2014'ten bu yana en büyük düşüş oldu. Genelde dalgalı seyreden sanayi üretimi verisinde beklenti yüzde 0.1 artış olacağı yönündeydi. Sanayi üretimi yıllık bazda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.2 arttı.

İngiltere'nin AB'den çıkmasından bu yana zayıf gelen ve Almanya ekonomisinin görünümünün zayıfladığına işaret eden verilere bir yenisi daha eklenmiş oldu. Özel sektör aktivitesini gösteren bir gösterge Ağustos'ta son 15 ayın en düşük seviyesine gerilemişti. Almanya'nın en büyük şirketlerinin bazıları siparişlerdeki düşüşe dikkat çekmişti. Öte yandan, Bundesbank son aylık raporunda Almanya'da ekonomik büyümenin 3. çeyrekte güçleneceğini söylemişti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "İnşaattaki iyi ivme artık daha görünür hale gelmeli. Öte yandan, imalatçılar zayıf küresel talep karşısında ihtiyatlı davranmaya devam ediyor" denildi.