Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eski ABD Hazine Bakanı ve ekonomist Lawrence Summers, Çarşamba günü açıklanacak Fed politika kararlarına ilişkin twitter üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Summers, Fed'in Eylül ayı toplantısında faiz artırımına gitmemesi için birçok neden bulunduğunu belirtti. Enflasyon beklentilerinin artmadığını, aksine azaldığının altını çizen Summers, sekiz yıllık toparlanma sürecinde enflasyon hedefinin yüzde 2 seviyesinin üzerinde olması gerektiğini, böylece enflasyonun ortalamada yüzde 2 olacağını belirtti.

— Lawrence H. Summers (@LHSummers) September 21, 2016

Eski ABD Hazine Bakanı, Fed'in faizleri artırmaması gerektiğini çünkü ekonomi yönünü aşağı doğru çevirirse gerekli olacak araçlardan yoksun olduğunu ifade etti. Summers, faiz artırımının kırılgan bir zamanda şok etkisi yaratacağını söyledi.

“Fed, enflasyon beklentileri hızlanmadan önce kredibilitenin şimdi, Aralık'ta veya herhangi bir zamanda faiz artırımı gerektirdiği fikrinden kurtulmalı” diyen Summers, balonlarla başa çıkmanın faiz artırımından daha iyi yolları olduğunu vurguladı.

Summers, sıkılaştırmanın doları yapay olarak destekleyeceğini ve korumacı baskının şiddeti göz önüne alındığında, bu durumun iyi olmadığı ifade etti.