Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 2 Ekim Pazar

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya (MIKTA) İkinci Danışma Toplantısı'na katılmak üzere Avustralya'ya gidecek.

(Ankara)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenecek "Gençlik Kolları ile Buluşma" programına iştirak edecek.

(Ankara/11.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun vefat eden eşi TRT Sanatçısı Tülin Kuşoğlu için Kocatepe Camisinde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Ankara/12.45)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kyoto'da Toplumda Bilim ve Teknoloji Forumu'na katılacak, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Muhammed Farhadi ile görüşecek.

(Japonya)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Türk Kızılayı tarafından düzenlenen Muharrem iftarına iştirak edecek.

(Ankara/18.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

2- Kolombiya'da hükümet ile FARC örgütü arasında imzalanan barış anlaşması referanduma sunulacak.

(Bogota)

3- Macar halkı, sığınmacı kabul etmeyi isteyip istemediğini belirtmek üzere sandık başına gidecek.

(Budapeşte)

4- Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da hicri yılbaşı ile ilgili etkinlikler takip ediliyor.

(Tunus/Fas/Tahran/Bağdad/Beyrut/Riyad/Rabat/Kahire )

5- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Azerbaycan’ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ile bir araya gelecek.

(Bakü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

AA