Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Deutsche Bank AG'nin ABD'li düzenlemecilerle yatırımcı beklentilerinin yarısından azı kadar bir miktara anlaşabileceğini gösteren bir raporun ardından yüksek faiz getirisi olan varlıkların destenmesiyle, 2012 yılından bu yana görülen en güçlü çeyreklik kazancını artırdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saatiyle 12:06'da yüzde 0.5 artıda seyrederek Haziran ayından bu yana yüzde 8.3'lük kazancını genişletti. 11 sektörden 10'u yükselirken, telekomünikasyon, bilgi teknolojileri ve sağlık sektörü hisseleri yükselişe öncülük etti. Çin, Güney Kore ve Malezya piyasaları tatil nedeniyle Pazartesi günü kapalı olacak. Endonezya Rupisi ve Filipinler Pesosu yükseldi.

Deutsche Bank hisseleri, bankanın ABD Adalet Bakanlığı ile ilk talep edilen miktarın yarısından az olan 5.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya yakın olduğu yönündeki Agence France-Presse haberi ardından yükseldi.

Hong Kong'da Haitong International Securities Group yöneticisi Andrew Sullivan, “Piyasa güveni arttı çünkü insanlar açık bir şekilde Deutsche Bank'ın 'Lehman' gibi olacağından endişeliydi” dedi.