Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Deutsche Bank AG'nin sağlığına yönelik endişeler azalırken yatırımcıların ekonomik veri bekleyişiyle birlikte yatay seyretti.

Aralık vadeli S&P 500 Endeks kontratları New York saatiyle 07:29'da yüzde 0.1'den daha düşük bir oranda değer kaybederek 2,160'a geriledi. Gösterge endeks Cuma günü, Deutsche Bank'ın mortgage usulsüzlüğüne ilişkin soruşturmasında ABD Adalet Bakanlığı'na ilk açıklanan tutarın yarısından azı kadar bir miktara anlaşabileceğini gösteren bir raporun ardından hisse senedi piyasalarının rahatlamasıyla yüzde 0.8 yükseldi. Dow Jones vadelileri bugün 18,219 puanda kaldı.

Londra'da CMC Markets piyasa analisti Jasper Lawler, “Deutsche Bank'ın durumunun ne olacağını bu hafta içerisinde duyacağımızı umuyoruz” dedi ve “Yatırımcıların dikkatinin şuan başka yerlere kayma olasılığı var – yeni bir çeyreğin başındayız, bilanço sezonuna bir hafta var, yatırımcılar da büyük resmi yeniden değerlendirmek isteyeceklerdir” diye konuştu.

S&P 500 Endeksi'nin yüzde 0.1'lik aylık düşüşle tamamladığı volatil bir Eylül ayına rağmen hisse senetleri, yılın en büyük çeyreklik kazancından aşağı iniyor. Gösterge endeksdeki finansal hisseler, Avrupa bankalarının sağlıklarına ve küresel piyasalara etkilerine yönelik endişelerin azalmasıyla son iki ayın neredeyse en düşük seviyesine inmesinin ardından Cuma günü son sekiz hafta içerisindeki en büyük sıçramasını yaptı.