Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de dün açıklanan imalat verisinin büyümeye işaret etmesiyle Fed'in yıl sonuna kadar faiz artıracağı beklentisi para birimlerinin düşmesinde etkili oluyor. Asya Borsaları ise ABD'de güçlü ekonomik büyümenin küresel bazda etki yapacağı beklentisiyle yükseldi. 

Malezya ringiti, enerji fiyatlarındaki ralliyle Bloomberg'in takip ettiği 24 para biriminden yükselen 2 para biriminden biri oldu.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi dün %0.2 yükselişin ardından bugün ufak değişim kaydetti. Güney Afrika randı ve Güney Kore wonu %0.3, Filipin pesosu, Tayland Bahtı ve Türk Lirası %0.2 değer kaybetti.

Asya'da büyük ekonomiler arasında petrolde tek net ihracatçı olan Malezya'nın para birimi ringit ise %0.3 yükseldi. Malezya ve Güney Kore'de piyasalar dünkü tatil sonrasında bugün açılırken Çin'de piyasalar tüm hafta tatil nedeniyle kapalı kalacak.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.2 arttı. Endeks dün %0.9 yükselmişti. Endeksteki 11 sanayi grubundan 10'u yükseldi.

ABD'de dün ISM İmalat endeksi Eylül'de 49.4'te 51.5'e yükseldi. Endeksin 50'nin üzerinde değer alması büyümeye işaret ediyor.

Hong Kong'ta Hang Seng endeksi dünkü %1.1'lik yükselişin ardından %0.4 yükseldi. FTSE Bursa Malaysia KLCI %0.6 arttı. Güney Kore'de Kospi endeksi %0.6, Tayvan, Tayland ve Vietnam borsalarının her biri en az %0.4 oranda yükseldi.