Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de dün açıklanan ekonomik verilerin güçlü gelmesinin riskli varlık talebini artırmasıyla gelişen ülke Borsa ve kurları yükseldi.

ABD'de hizmet PMI Endeksinin bir yılın en iyi artışını kaydetmesiyle MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.4 yükseldi. Dün açıklanan diğer verilere göre fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri de Ağustos ayında ivme kazandı. 

Seul'deki Hyundai Futures Corp.'ta kur analisti olan Chung Sung-yoon, bugün Asya paraları için pOzitif ve negatif faktörlerin olduğunu belirterek "ABD verisi gelişen piyasalar için iyi bir haber ancak bu Fed'den faiz beklentilerini de tetikliyor." dedi ve Asya paralarının yarınki ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi dar bantta hareket edeceğini belirtti.

Güney Kore'de Kospi endeksi %0.6 yükseldi. Hong Kong'ta Hang Seng endeksi %1.3, Tayland, Vietnam ve Malezya borsalarının her biri en az %0.2 yükseldi.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.1 yükseldi. Won %0.2 artarak Asya'daki yükselişe öncülük etti.

Malezya ringiti petroldeki yükselişle %0.1 arttı. Büyük petrol üreticileri gayrıresmi olarak gelecek hafta İstanbul'da toplanacak. Yetkililer geçen ayki petrol üretimini azaltılma kararının nasıl uygulanacağına dair müzakerelerde bulunacak.