Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Milli Takımımız, FIFA Dünya Kupası Elemeleri üçüncü maçını İzlanda ile oynayacak. İzlanda-Türkiye maçı 09 Ekim Pazar(bugün) günü saat 21.45'te başlayacak. Laugardalsvöllur Stadyumu'nda İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Mark Clattenburg'ın yöneteceği maç Tv8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Clattenburg'un yardımcılıklarını Jake Collin ile Simon Peter Bennett yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Anthony Taylor olacak.

‘KANATLAR’ UÇACAK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçının ikinci yarısındaki kadroyu İzlanda’ya karşı sahaya sürmeyi planlıyor. Kaleyi yine Volkan Babacan’a teslim edecek olan tecrübeli hoca, savunmanın sağında Şener, solunda Caner ile başlayacak. Terim’in, stoperdeki performansından memnun kaldığı Mehmet Topal’ı, sakatlanan Hakan Balta’nın yerine Ömer Toprak ile yan yana oynatacağı öğrenildi. Ön ikilide Ozan Tufan-Tolga Ciğerci, önlerinde Hakan Çalhanoğlu’nun forma giymesi bekleniyor. Kanatlarda Emre Mor ve Volkan Şen, en ileri uçta ise Cenk Tosun’un oynayacağı ifade edildi. Terim’in özel olarak görüştüğü Volkan ve Emre, İzlanda’ya karşı en önemli kozlarımız olacak. 

A MİLLİ TAKIM KAFİLESİ, İZLANDA'YA GİTTİ

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubunda 9 Ekim Pazar günü İzlanda ile yapacağı maç için cuma günü bu ülkeye gitti.

Milli takım kafilesi, Konya Havalimanından uçakla başkent Reykjavike hareket etti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzlandadan istedikleri sonuçla dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Grupta iddialı rakiplerin kendi aralarında maçlarının olduğuna işaret eden Terim, "İzlanda karşılaşmasından sonra biz de ciddi ama Hırvatistan, Ukrayna ve İzlandaya göre zorluk derecesi daha az 2-3 maç yapacağız. Onlar da aralarında oynayacak. İnşallah hayırlısıyla oynayıp döneriz." dedi.

Terim, bir basın mensubunun galibiyet temennisine, "İnşallah, bütün isteğimiz o." diye karşılık verdi.

Öte yandan, Ukrayna maçında sakatlanan ve ikinci yarıda oyundaki yerini Tolga Ciğerciye bırakan Hakan Balta, aday kadrodan çıkarıldı ve İzlandaya götürülmedi.

A Milli Futbol Takımı, Reykjavikte bugün TSİ 14.30da Laurgardalsvöllur Stadında gerçekleştireceği idmanla maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

HAKAN BALTA MİLLİ TAKIM KADROSUNDAN ÇIKARILDI

Konya'da perşembe akşamı oynanan Türkiye-Ukrayna karşılaşmasının ikinci yarısında yerini Tolga Ciğerci'ye bırakan Hakan Balta'nın, sabah saatlerinde yapılan muayene ve kontrolleri sonrasında A Milli Takım aday kadrosundan çıkarılmasına karar verildi.

Hakan Balta'nın daha önce geçirdiği bir sakatlığı da bulunan sağ uyluk bölgesine, karşılaşma sırasında aldığı darbe nedeniyle ağrılarının tekrar oluştuğu tespit edildi. Milli futbolcu tedbir amaçlı olarak sağlık heyetinin önerisi ve teknik kadronun onayıyla İzlanda maçı aday kadrosundan çıkarıldı.

TÜRKİYE 544. RANDEVUDA

A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile pazar günü yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu üçüncü maçıyla 544. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 285'i resmi, 258'i özel olmak üzere geride kalan 543 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 126 kez berabere kaldı, 213 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 232'i deplasmanda, 232'i evinde, 79'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 713 gol attı, kalesinde 790 gol gördü.

I GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar 0 G B M A Y P
Hırvatistan 2 1 1 0 7 1 4
İzlanda 2 1 1 0 4 3 4
Ukrayna 2 0 2 0 3 3 2
Türkiye 2 0 2 0 3 3 2
Finlandiya 2 0 1 1 3 4 1
Kosova 2 0 1 1 1 7 1

TÜRKİYE'NİN I GRUBU MAÇ PROGRAMI

9 EKİM 2016 PAZAR
İzlanda-Türkiye
Ukrayna-Kosova
Finlandiya-Hırvatistan

12 KASIM 2016 CUMARTESİ
Türkiye
-Kosova
Hırvatistan-İzlanda
Ukrayna-Finlandiya

24 MART 2017 CUMARTESİ
Türkiye
-Finlandiya
Hırvatistan-Ukrayna
Kosova-İzlanda

11 HAZİRAN 2017 PAZAR
Kosova-Türkiye
Finlandiya-Ukrayna
İzlanda-Hırvatistan

02 EYLÜL 2017 CUMARTESİ
Ukrayna-Türkiye
Finlandiya-İzlanda
Hırvatistan-Kosova

5 EYLÜL 2017 SALI
Türkiye
-Hırvatistan
İzlanda-Ukrayna
Kosova-Finlandiya

6 EKİM 2017 CUMA
Türkiye
-İzlanda
Hırvatistan-Finlandiya
Kosova-Ukrayna

9 EKİM 2017 PAZARTESİ
Finlandiya-Türkiye
Ukrayna-Hırvatistan
İzlanda-Kosova

İZLANDA İLE İLK RANDEVU 1980'DE

İlk olarak 24 Eylül 1980'de 1982 Dünya Kupası Elemeleri'nde İzmir'de karşı karşıya gelen iki ülke A milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu karşılaşmada millilerin tek golünü, bugünkü maçta Türk Milli Takımı'nın başında sahaya çıkacak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim penaltıdan attı.

Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de 1990 Dünya Kupası Elemeleri'nde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 yitirdi.

1991'de yapılan özel maçı İzlanda 5-1 gibi açık farklı skorla kazandı.

İzlanda ve Türkiye, 1994'te 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı.

REYKJAVİK'TE GALİBİYET YOK

Türkiye, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 5 maçın 4'ünü yitirdi, birinde berabere kaldı, galip gelemedi.

İki ülke milli takımları, bugünkü maçın oynanacağı başkent Reykjavik'te ikisi Dünya Kupası Elemeleri, ikisi Avrupa Şampiyonası Elemeleri, biri de özel olmak üzere 5 kez karşılaştı. Resmi maçlarda tek puanını 0-0'lık sonuçla 1990 Avrupa Şampiyonası elemelerinde alan ay-yıldızlı ekip, Dünya Kupası Elemeleri'ndeki maçları 2-0 ve 2-1, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki müsabakayı 3-0'lık skorlarla yitirdi, özel karşılaşmayı ise 5-1 kaybetti.