Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 10 Ekim Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Moros ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek.

- İstanbul Kongre Merkezi'nde Dünya Enerji Kongresi Açılış Oturumu'na katılacak Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelecek.

(İstanbul/10.30/12.00/13.30/16.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni ile Dünya Enerji Kongresi Açılış Oturumu'na katılacak.

(İstanbul/10.30/13.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu"nun açılış konuşmasını yapacak.

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile CHP Genel Merkezi'nde görüşecek Kılıçdaroğlu, Ankara Garı önündeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına hazırlanan "Baba Ben de Gideyim Mi?" adlı belgeselin ilk gösterimine katılacak.

(İstanbul/10.00/Ankara/17.00/19.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'de Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi'ne katılacak.

- Bakan Eroğlu, Rize Valiliğini, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Artvin/10.00-12.00/Rize/15.30-17.15)

2- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Ankara Garı önünde sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek anma etkinliğine katılacak.

(Ankara/10.04)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Bosna Hersek'te düzenlenecek "15 Temmuz Darbe Girişiminin Tüm Yönleri" konulu panelde konuşacak.

(Saraybosna)

4- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin il başkanlığında basın açıklaması yapacak.

(Afyonkarahisar/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 23. Dünya Enerji Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/13.30)

2- TÜİK, ağustos ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

GÜNCEL

1- Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 10 askerin şehit olduğu, 8 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

2- Ankara Valisi Ercan Topaca öncülüğünde rektörler, vali yardımcıları, kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri tarafından Ankara Garı önündeki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına olay yerine çiçek bırakılarak anma ziyareti gerçekleştirilecek.

(Ankara/08.45)

AA