Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hükümet, faizlerin düşürülmesi için harekete geçiyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faizlerdeki düşüşe yönelik değerlendirmede bulunarak, paranın üzerinde vergiler gibi bazı maliyetler olduğunu belirterek, faizlerin düşmesi için onların düşmesi gerektiğini söyledi. Zeybekci, biraz daha destekle faizlerin düşeceğini belirtti.

Zeybekci, Merkez Bankası ile yakaladıkları uyumu da değerlendirerek, “Demek ki kavga etmeden de dövüşmeden de uyum olabiliyormuş” dedi. Ekonomi yönetimi yatırım ortamının desteklenmesi amacıyla faizleri düşürmeye yönelik yeni bir çalışma yürütüyor.

‘DÖVÜŞMEDEN OLABİLİYORMUŞ’

Konuya yönelik değerlendirmede bulunan Ekonomi Bakanı Zeybekci, karşılık oranları üzerindeki vergiler ve bazı maliyetlere dikkat çekerek, “Paranın üzerinde maliyetler var. Onların azaltılması gerekiyor. Karşılık oranları düşürüldü önemli adımlar atıldı. Biraz daha destekle faizler düşecek. Bankacılık sektörü de olumlu tepki veriyor” dedi. Merkez Bankası ile hükümetin uyumlu bir çalışma ortaya koyduğu mesajını veren Zeybekci, “Demek ki Merkez Bankası’yla uyum da olabiliyormuş. Siyasi iktidar diyor ki, ‘Düşük faiz lazım bana’. Özel sektör yatırımlarında şu anda sıfır seviyesindeyiz. Türkiye için sürdürülebilir değil. Alarm bu” dedi.

Deniz Çiçek / Habertürk