Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Fed'in bu yıl içerisinde faiz artırımına gidebileceği konusunda artan spekülasyonun daha riskli varlıklara olan talebi azaltmasıyla birlikte, Alcoa Inc.'nin kar oranının beklentilerin altında gelmesine bağlı olarak iyimserliğin azalmasıyla geriledi.

Alcoa, kar oranı ve satışların analistlerin tahminlerinin altında kaldığını bildirmesinin ardından, Ocak'tan bu yana en büyük düşüşünü sergiledi. Sağlık hisseleri, Illumına Inc'nin satışlarının beklentilerin altında kaldığını söylemesinin ardından yüzde 25 düşmesiyle yaptığı ağırlıkla, en çok kaybedenler arasındaydı. Emtia üreticileri, doların iki aylık en yüksek seviyesine yönelmesiyle geriledi. Apple Inc., Samsung Electronics Co.'nun iPhone'a rakip olması beklenen akıllı telefonunun sorunlu olması sebebiyle üretimi sona erdirmesi sonucu yüzde 1.6 yükseldi.

S&P 500 Endeksi, dört gün içerisinde Pazartesi günü üçüncü kez üst sınıra ulaşmasının ardından, New York saatiyle 10:05'te yüzde 0.6 düşerek 2,151.49'a geriledi. Dow Jones, 93.92 puan veya yüzde 0.5 düşerek 18,235.12'ye geriledi. Nasdaq 100 Endeksi, henüz yeni gelmiş olduğu rekor düşük seviyesinin ardından yüzde 0.5 geriledi.