Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 12 Ekim Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre'i, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.30/17.30/18.15)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Fransa'ya gidecek.

(Ankara/Paris)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa hemşehri dernekleri temsilcileriyle Merinos AKKM'de bir araya gelecek, ERMAKSAN fabrikasını ziyaret edecek, İnegöllü sanayicilerle buluşacak.

(Bursa/14.30/16.00/18.00)

5- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oluyor.

(Ankara/09.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başkanlığında Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı yapılacak.

(Ankara/13.00)

2- TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname görüşülecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Rekabetçi Sektörler Programı Yeni Dönem Tanıtım Toplantısı'na katılacak, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/11.30/13.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Conrad Otel'de Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile görüşecek.

- KEK Protokolü'nün i̇mzalanması programına katılacak Zeybekci, Novak ile Türk-Rus 18. Dönem İş Konseyi'nin açılışını gerçekleştirecek.

(İstanbul/09.30/11.00/13.00)

3- AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nin üçüncü gününde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun kongreye telekonferansla bağlanacak, günün son oturumunda ise bakanlar oturumu gerçekleştirilecek.

- İstanbul'da bulunan enerji bakanları, OPEC'in Cezayir'de aldığı petrol üretimini kısıtlama kararına ilişkin basına kapalı bir danışma toplantısı yapacak.

(İstanbul)

4- TÜİK, ağustos ayı kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ve ​​Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile ayrı ayrı görüşecek.

- AKPM Genel Kuruluna katılacak Çavuşoğlu, Avrupa Konseyinde, Anadolu Ajansına ait fotoğraflardan oluşan ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları yansıtan fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katılacak.

(Strazburg)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

AA