Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerine bir aydan az süre kala yapılan ankette, Demokrat Partinin adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Partinin adayı iş adamı Donald Trump arasındaki puan farkı 9'a kadar çıktı.

ABD'de 58. başkanlık yarışı yaklaşırken NBC News kanalı ile Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin yaptığı ortak anketin sonucuna göre Clinton, seçmenlerin yüzde 46'sının, Trump ise yüzde 37'sinin desteğini aldı.

Aynı ankette Liberteryan Parti adayı Gary Johnson'a yüzde 8, Yeşil Parti adayı Jill Stein'e de yüzde 2 oy çıktı.

İki rakibin baş başa değerlendirildiği formatta ise Clinton yüzde 50 oy oranına ulaşırken, Trump yüzde 40'ta kaldı.

Geçen cuma günü Trump'ın "müstehcen" ve "kaba" ifadelerinin yer aldığı videonun medyaya düşmesinin ardından başlayan tartışmalar, pazar gecesi yapılan ikinci başkanlık tartışmasında ve sonraki günlerde de devam etti.

Trump'ın Cumhuriyetçi seçmenler nezdindeki itibarına etkisi merak konusu olan bu iki olayın ardından yapılan ilk ulusal ölçekteki ankette Clinton, rakibine 9 puan fark attı.

NBC/WSJ anketi, önceki haftalarda Clinton ile arasındaki farkı 2-3 puan bandına kadar indiren, hatta bazı anketlerde öne geçen Trump'ın, özellikle cuma günü yayınlanan videodan ciddi şekilde olumsuz etkilendiğini gözler önüne serdi.

AA