Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yerel basındaki haberlere göre, Veliaht Prens Vajiralongkorn ve kardeşi Prenses Chulabhorn, 88 yaşındaki Kral Bhumibol'un sağlık durumu nedeniyle 27 Ekim'de düzenlenecek resmi programları iptal etti.

Veliaht Prens Vajiralongkorn yılın çoğunu geçirdiği Almanya'nın Münih kentinden başkent Bangkok'a gelirken, Tayland Başbakanı Prayuth Çan-oça ülkenin güneyindeki Çonburi kentinde katıldığı yeni bir askeri tesisin açılış törenini kısa keserek başkente döndü.

Kral Bhumibol'un tedavi gördüğü Bangkok Siriraj Hastanesinde ve ülke çapındaki Budist tapınaklarında kralın sağlığı için dua eden Taylandlılar, dün sosyal medya hesaplarında "Kral çok yaşa" paylaşımında bulunurken, kraliyet ailesinin onuruna açılan Facebook sayfalarında Kralın sağlığı için Budist duaları paylaşılmıştı.

Ülkede 1924'te düzenlenen miras hukukuna göre, Kral Bhumibol'un hayatını kaybetmesi durumunda 63 yaşındaki tek erkek çocuğu  Veliaht Prens Vajiralongkorn tahta çıkacak.

Tayland Kraliyet Ofisi'nden pazartesi günü yapılan açıklamada, Kral Bhumibol'un sağlık problemleri nedeniyle Bangkok Siriraj Hastanesi'nde gözetim altında tutulduğu belirtilmişti. Akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Kral Bhumibol'un diyaliz desteği aldığı kaydedilmişti. Açıklamanın ardından Tayland'ın para birimi baht ve Borsa sert değer kaybetmişti.

Tahta 1946 yılında çıkan Kral Bhumibol halk tarafından çok seviliyor ve ülkenin istikrarı için önemli bir lider olarak kabul ediliyor. Bhumibol, dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı olarak tanınıyor.

AA