Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Fed'in son toplantı tutanaklarının yetkililerin faiz artırmak için acele etmeyeceğini işaret etmesiyle kazançlarını genişletti. Fed yetkilileri, işgücü piyasasının güçlü olduğunu gösteren daha fazla veri bekliyor.

S&P 500 Endeksi, kötü kar sonuçlarına bağlı olarak Salı günkü aylık en sert düşüşünün ardından, New York saatiyle 16:00'da yüzde 0.1 artarak 2,139.30'a ulaştı. Endeks, verilerin yavaş ama istikrarlı bir ekonomik büyüme göstermesine bağlı olarak, Fed yetkililerinin faizlerin ne zaman artırılacağı konusunda görüş ayrılığı yaşamasının ardından kazançlarını genişletti. 

Boston'da Columbia Threadneedle Investments başkan yardımcısı Melda Mergen, "Faiz oranlarını artırma olasılığı konusunundaki konuşmalar dikkate alındığında, tutanaklar daha dengeliydi," dedi ve "Bununla birlikte, ABD dışındaki aşağı yönlü risk faktörü ve belki ekonomideki diğer faktörler, yetkilileri duraklatabilir" diye konuştu. 

Federal fon faizi (Fed'in politika faizi) vadelilerine göre, ekonomik görünümdeki belirsizlik ve Fed yetkililerinin istihdamdaki büyümenin güçlü kalacağından emin olma isteği, Aralık ayına kadar faiz artışının ertelenmesine neden olabilir. Fed yetkilileri, 8 Kasım ABD başkanlık seçimleri öncesi, 1-2 Kasım'da tekrar görüşecek.