Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından Rusya’ya rüşvetle mücadele yasalarında acilen reforma gitmesi çağrısında bulunuldu.

Merkezi Paris’te bulunan OECD’nin Rüşvetle Mücadele Çalışma Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Rusya’nın, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan tavsiyelerle ilgili olarak hala önemli ilerlemelerde bulunması ihtiyacı var.’’ denildi.

Uluslararası Ticari Muamelelerde Yabancı Kamu Görevlilerine Rüşvetle Mücadele Sözleşmesi’ne Rusya’nın da taraf olduğu hatırlatılan açıklamada, Rusya’nın sistemli olarak bu konuda çalışma grubu tarafından izlendiği kaydedildi.

Çalışma grubunun Rusya’ya, ceza yasasını sözleşmeye uygun hale getirmesi için sürekli çağrılar yaptığı hatırlatılan açıklamada, Rusya’nın bu çağrılara rağmen gerekli düzenlemeleri yapmadığı şikayetinde bulunuldu.

Rusya’da hala yabancı kamu görevlilerine yönelik rüşvet önerisi ve taahhüdünü yasalarında suç olarak saymadığı hatırlatılan açıklamada, yine sözleşme gereği olarak bu tür rüşvet konularında şirket sorumluluğu da tanımaması eleştirildi.

Açıklamada, Rusya’nın yurt dışındaki ihalelerde yabancı kamu görevlerine verilen rüşvetlerle ilgili şikayetlerde etkili ve inandırıcı soruşturma yapmadığı eleştirisinde bulunuldu.