Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sektörün önde gelenlerine göre Brexit'in bankaları Londra'dan taşınmaya zorlaması durumunda kazanan New York olabilir.

Siyasetçiler ve sektörün önde gelenleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılarak Londra'nın finans sektörüne zarar vermesi durumunda, bankacılığı Frankfurt ya da Paris'ten daha fazla cezbeden tek şehir New York.

New York'un bankacılık sektörü için önde gelen aday olmasının temel nedeni, ABD'nin en büyük şehrinin, Avrupa'da bulunan finans merkezlerinin ötesinde bir piyasa derinliğine, uzmanlığa ve cazip bir mevzuata sahip olan Londra'ya rakip olabilmesi.

Bankaların, yerel düzenlemeler nedeniyle bazı faaliyetlerini kıta Avrupası'ndan yürütmesi muhtemel; buna karşın, çok daha fazlasının tek noktadan hizmet sunabilecekleri Atlantik'in ötesine taşınması ihtimali de bulunuyor.

Londra'da Lloyd yönetim kurulu başkanı John Nelson, “Avrupa'da Londra'nın yerini alabilecek bir altyapıya ya da mevzuat altyapısına sahip bir şehir bulmak mümkün değil. Dünya'da bunu yapabilecek tek bir şehir var; ve o da New York” dedi.

Birçok küresel yatırım bankası için Londra ya birinci ya da ikinci merkez konumunda bulunuyor. Londra'da bulunmanın faydalarının azalması durumunda sektör, buradaki faaliyetlerini daraltabilir ve hatta farklı bir saat diliminde çalışabilecek olanları taşıyabilir.