Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'li teknoloji şirketlerinden Netflix ve IBM, bu yılın üçüncü çeyreğine dair net kar ve gelirlerini açıkladı.

Global internet televizyon ağı Netflix, üçüncü çeyrekte net kar ve gelirinin arttığını duyurdu.

Netflix'den yapılan açıklamaya göre, yılın üçüncü çeyreğindeki gelirin, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 31,6 artışla 2,29 milyar dolar olduğu bildirildi. Şirketin geliri geçen yılın aynı döneminde 1,74 milyar dolar olmuştu.

Şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde net karı da yüzde 75,2 artarak 51,5 milyon dolar oldu. Netflix, geçen senenin temmuz-eylül döneminde 29,4 milyon dolar net kar açıklamıştı.

Netflix'in hisse başına karı geçen yılın üçüncü çeyreğinde 0,07 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 0,12 dolara yükseldi.

Şirketin net kar ve gelirindeki artışın ardından, New York Borsası'nın kapanmasını takiben yapılan sınırlı işlemlerde hisse başına değeri yüzde 20 artarak 119,98 dolara kadar yükseldi.

Netflix'in dünya genelinde bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 3 milyon 570 bin yeni abone aldı. Bunun 370 bini ABD'den, 3 milyon 200 bini de ABD dışı ülkelerden geldi.

Böylece, Netflix'in toplam üye sayısı ABD'de 47 milyon 500 bine, ABD dışı ülkelerde 39 milyon 250 bine ulaşarak, toplamda 87 milyona yaklaştı.

- IBM'in net kar ve geliri azaldı

Teknoloji devi IBM'den yapılan açıklamada ise yılın üçüncü çeyreğindeki net karın, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6,1'lik düşüşle 3,1 milyar dolar olduğu bildirildi. Şirketin net karı geçen yılın aynı döneminde 3,3 milyar dolar olmuştu.

Şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde geliri de yüzde 0,5 azalarak 19,2 milyar dolara geriledi. IBM, geçen senenin temmuz-eylül döneminde 19,3 milyar dolar gelir açıklamıştı.

IBM'in hisse başına karı da geçen yılın üçüncü çeyreğinde 3,34 dolar iken bu yılın aynı döneminde 3,29 dolara indi.

Şirketin net kar ve gelirindeki düşüşün ardından, New York Borsası'nın kapanmasını takiben yapılan sınırlı işlemlerde hisse başına değeri yüzde 3,5 azalarak 149,27 dolara kadar geriledi.

AA