Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Nomura International analistleri Henrik Gullberg ve Dmitri Petrov'a göre, Türk lirası, Merkez Bankası'nın Perşembe günkü faiz kararının ardından 3.00 seviyesine kadar güçlenebilir ya da 3.25'e kadar zayıflayabilir.

Nomura analistleri, TCMB faiz değiştirmezse; "Türk lirasındaki zayıflamanın TCMB üzerinde biraz da olsa etkisi olduğu düşüncesi piyasaları rahatlatabilir ve bu senaryoda TL'de biraz soluklanabilir". Nomura'ya göre TL bu senaryoda dolar karşısında 3.02-3.03 seviyesine kadar güçlenebilir.

Gullberg ve Petrov'a göre, TCMB'nin koridorun alt ve üst bandında 25'er baz puan indirime gitmesi ancak indirimlerin sona ereceğini belirtmesi durumunda, "Bu senaryoda TL'nin güçlenmesi daha güçlü olabilir ve daha uzun sürebilir", Nomura analistlerine göre, TL bu senaryoda 3.00'lı seviyelere kadar değerlenebilir.

Nomura, TCMB'nin faiz indirmesi ve açıklamasında faiz indirimlerine son verileceğine dair bir ifade kullanmaması durumunda, Türk lirasında değer kaybının daha da genişleyeceğini ve Dolar/TL kurunda 3.25 seviyesinin yeni hedef olacağını düşünüyor.