Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 29 Ekim Cumartesi

1- Cumhuriyetimiz 93 yaşında

- Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenlenecek.

- Törenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'e çelenk koymasıyla başlayacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlamaları kabul edecek ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verecek.

- Programlara TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Anıtkabir'deki törene iştirak edecek.

(Ankara/09.30/11.00/19.00)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara YHT Gar açılış törenine katılacak.

(Ankara/15.00)

3- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov'u kabul edecek.

(Ankara/12.30)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Birinci Meclis'ten başlayıp Anıtkabir'de son bulacak Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü'ne iştirak edecek.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Devlet Opera ve Balesi "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı" etkinliğine katılacak.

(Ankara/20.00)

2 - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen "3.Türk Tıp Dünyası Kurultayı"nda bulunacak.

(İstanbul/09.00)

3 - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başakşehir İlçe Örgütü tarafından düzenlenen halk buluşmasında yer alacak.

(İstanbul/18.00)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı ve EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi Ödül Törenine katılacak.

(Antalya/14.00/16.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Musul'u kurtarma operasyonu takip ediliyor.

(Erbil-Bağdat)

2- Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Özgür Suriye Ordusu'nun Halep'in kuzeyindeki toprakları terör örgütlerinden kurtarması ve Suriye savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

AA