Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s İngiltere’nin ortak pazar imkanlarını kaybetmesi durumunda ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısında bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) ile önümüzdeki yıl başlaması beklenen ayrılık müzakerelerinin sonucunda ortak pazar imkanlarının korunmasını içeren bir anlaşmaya varılamaması halinde ülkenin kredi notunun düşürülebileceği belirtildi.

Açıklamada İngiltere’nin büyüme görünümünün AB ile kurulacak yeni ticari ilişkinin şekline bağlı olacağı kaydedildi.

Moody’s’in açıklamasında, İngiltere’nin Avrupa Birliğinde kalma olasılığının çok düşük olduğu, İngiliz bankalarının Avrupa’da hizmetlerini sürdürmesini sağlayacak olan “pasaport haklarını” kaybetmesinin faaliyet ortamı açısından sonuçlarının negatif olacağı vurgulandı.

Moody’s Başkan Yardımcısı Kathrin Muehlbronner konuya ilişkin açıklamasında, “AB ile müzakerelerin sonucunda ortak pazara erişim imkanı kaybedilirse, ülkenin orta vadeli büyüme görümümü bariz şekilde zarar görür. İngiltere’nin notunu kaybetmesini tetikleyebilecek ikinci unsur ise Brexit sonucunda mali kredibilitenin zarar görmesi söz konusudur.” ifadelerini kullandı.

AA