Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya`da hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi ekim ayında 52,7 puanla son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Markit tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya’da ekim ayında hizmet sektörü PMI, Mayıs 2016’dan bu yana en düşük düzeyi olan 52,7 puana geriledi.

Geçtiğimiz ay 53 seviyesinde olan PMI endeksindeki düşüşte, hizmet sektörlerindeki istihdam oranlarında yaşanan azalma eğiliminin ana unsur olduğu belirtildi.

Öte yandan, hizmet sağlayıcıların artan masraflar nedeniyle hizmetlerinde de fiyat artışı yaşandığı, bunun da yeni siparişlerde azalışa neden olduğuna işaret edilirken, yine de ülkedeki genel durumun “umut verici” olduğu kaydedildi.

Markit Ekonomisti Samuel Agass, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya’da hizmet sektörü, 2016’nın genel ortalaması doğrultusunda güçlü olmaya devam ediyor ve bu yılın dördüncü çeyreğinde iyi bir büyüme oranı yakalayabilir.” ifadelerini kullandı.

Ülkede hizmet sektörü temmuz ayında 55 puanla Mart 2013’ten bu yana yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Markit tarafından 1 Kasımda yapılan açıklamada, Rusyada imalat sanayi PMI endeksinin ise ekim ayında son 4 yılın en yüksek seviyesi olan 52,4 puana yükseldiği belirtilmişti.