Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, bölge bankalarından bazılarının tahminleri aşan kar sonuçları ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış sürecinin sanıldığı kadar zor bir süreç olmayacağı iyimserliğine bağlı olarak son iki yıl içerisinde sergilediği en uzun düşüşünü durdurdu.

Stoxx Europe 600 Endeksi, İngiltere'de mahkemenin, Brexit sürecinde 2 yıllık geri sayım başlamadan önce meclis oylaması gerektiğine karar vermesinin ardından Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.1 yükseldi. Ayrıca, İngiltere Merkez Bankası (BOE), bu yıl içerisinde daha fazla faiz düşürmeyeceğini işaret ederek Sterlin'deki artışı pekiştirdi. Sterlin'deki bu artış, FTSE 100 Endeksi'ni yüzde 0.7 aşağı çekti.  

İngiltere gayrımenkul hisseleri ve bankalar, Stoxx 600 Endeksi'ni son 4 ayın en düşük seviyesinden yukarı çekti. Land Securities Group Plc, British Land Co. ve Capital & Counties Properties Plc yüzde 2.9'dan daha fazla, Royal Bank of Scotland Group Plc ise yüzde 6.8 tırmandı. Societe Generale SA ve ING Groep NV'nin tahminlerin üzerinde gelen kar sonuçları, hisseleri yüzde 2.6'dan fazla ilerletti. Credit Suisse Group AG, yüzde 7.2 geriledi.

Paris'te Cogefi Gestion fon yöneticisi Barthelemy Debray, "Bugün, piyasa kısa vadeli manzaraya yanıt verdi, ancak önümüzde daha görmediğimiz bir sürü olay var" dedi ve "Brexit süreci İngiltere hükümeti için hiç bir zaman kolay olmayacaktı ve onlar da bunu biliyor. Mahkeme, olayları netleştirecek, fakat Parlamento'nun Brexit'e karşı çıkacağı kesin değil" diye konuştu.