Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın seçim ofisi, Nevada'daki erken oy kullanma sürecinin son gününde bazı seçim sandıklarının normalden 2 saat fazla açık kaldığı gerekçesiyle eyalet mahkemesinde dava açtı.

ABD'de 45. başkanın seçileceği 58. başkanlık seçimleri için oy verme işlemi sürerken Trump seçim ofisinden yapılan açıklamada Nevada'daki erken oy kullanma sürecinin mahkemeye taşındığı bildirildi.

Trump cephesi, Nevada'da cuma gecesi sona eren erken oy kullanma sürecinin son bölümünde Las Vegas'taki bazı seçim sandıklarının fazladan 2 saat açık tutulduğunu ve oy kullanma sırasında olmayan birçok kişinin bu sırada oy kullandığını iddia etti.

Demokrat rakibi Hillary Clinton ile Nevada'da çetin bir rekabet halinde olan Trump'ın ekibi, bölgedeki seçmen kayıt görevlisi Joe Gloria'nın sandıkları fazladan 2 saat açık tuttuğunu ve bunun Demokratlara avantaj sağlandığını savundu.

Daha önceki açıklamalarında "seçimleri kaybederse sonuçları tanımayabileceği" değerlendirmesi yapan Trump'ın, bu gece seçimleri kaybetmesi halinde başka eyaletler için de benzer davalar açabileceği yorumları yapılıyor.

ABD seçimlerinde bazı kritik eyaletlerdeki seçim sonuçları daha önce de mahkemeye taşınmış ve konu yargıda çözülmüştü.

En meşhur ve yakın örneklerinden birinde 2000 yılında Demokrat aday Al Gore, Florida seçim sonuçlarına itiraz etmiş, ancak yeniden yapılan sayım sonucunda küçük bir farkla Cumhuriyetçi rakibi George W. Bush'a kaybetmişti.

AA