Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği seçim, 3 Aralık'ta yapılacak.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avukat Abdulhalim Eke başkanlığında oluşturulan geçici yönetim, yönetim kurulu başkan ve üyelikleriyle boş bulunan meslek komiteleri ve meclis üyelikleri seçimlerine ilişkin takvimin belirlenmesi ve sürecin başlaması için Çankaya İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren Çankaya İlçe Seçim Kurulu ATO'da 6, 16, 35 ve 48 numaralı meslek komiteleri ve meclis üyelikleri ile yönetim kurulu başkanı ile eksik olan asıl ve yedek üyelerin seçimi için takvimi belirledi.

Bu kapsamda ilk olarak 6 numaralı Telekomünikasyon, 16 numaralı Ekmek ve Unlu Mamuller ve 48 numaralı Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitelerinin boş bulunan komite üyelikleri ile 35 numaralı İkamet Amaçlı İnşaat Mühendisliği Meslek Komitesinin 1 asil, 5 yedek meclis üyeliği için seçim yapılacak. Söz konusu komitelerin seçme seçilme listelerinin ilan edilmesi, ilçe seçim kurulu başkanlığına itirazların yapılması, değerlendirilmesi ve karara bağlanması, listelerin kesinleşmesi ve kesin listelerin ilanının ardından 28 Kasım'da yargı gözetiminde komite ve meclis üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek, kesin sonuçlar 2 Aralık'ta ilan edilecek.

Boş bulunan meclis üyeliği seçimlerinin tamamlanmasının ardından 3 Aralık'ta yönetim kurulu başkanı ile eksik olan asıl ve yedek üyeler seçilecek. Seçim, sabah 09.00'da başlayıp 14.00'te sona erecek. Geçici sonuçlar 5 Aralık'ta, kesin sonuçlar 8 Aralık'ta belli olacak.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhalim Eke, ATO'da seçim sürecinin yasa ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde başlatıldığını belirterek, "Seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılarak sürecin tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadesini kullandı. Başkan Eke, 8 Aralık'ta seçimlerin tamamlanmasıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından atanan kayyum heyetinin görev süresinin sona ereceğini bildirdi.

AA