Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile ilişkileri her alanda iyileştirmek istediklerini ancak bunun kolay bir yol olmadığını söyledi.

Kremlin Sarayı'nda göreve yeni başlayan yabacı ülke büyükelçilerinin güven mektuplarını kabul etme töreninde konuşan Putin, Donald Trump'ın ABD'de başkanlık seçimlerini kazanmasına değindi.

Trump'tan seçim kampanyası döneminde Rusya ile ilişkileri düzeltmek istediği yönünde açıklamalar duyduklarını belirten Putin, "Bu açıklamaları duyduk. Rus-Amerikan ilişkilerinde yaşanan kötüleşmeyi de göz önüne alınca bunun (ilişkileri iyileştirmenin) kolay bir yol olmayacağını anlıyoruz. Rusya ABD ile ilişkilerini her alanda iyileştirmeye hazır ve bunu istiyor." dedi.

Öte yandan Başbakan Dmitriy Medvedev, Rusya'nın Trump'ın seçimleri kazanmasından daha önemli sorunları olduğunu kaydetti.

Medvedev, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, "Tüm dünya Amerika seçimlerini Trump'ın kazanmasını konuşuyor ancak biz toplantımıza ülkemizdeki daha önemli sorunlarla başlayalım." ifadelerini kullandı.

AA