Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

OPEC ülkeleri, Salı günü Viyana'da yapılan görüşmede, Irak ve İran'ın petrol üretimindeki kısıtlamalara dahil olup olmayacağı konusunda bir sonuca ulaşamadı ve iki yetkiliden gelen açıklamaya göre konu, 30 Kasım'da bakanların yapacağı toplantıda tartışılmak üzere ertelendi.

OPEC, hala tartışma konusu olan petrol üretiminde kısıtlamaya gidilmesi mevzusunu bakanlara bıraktı. İsim vermek istemeyen iki yetkili, gelecek hafta yapılacak toplantıda anlaşmaya varılabileceğini belirtti. OPEC üyesi ülke bakanlarının 30 Kasım'da Viyana'da yapacağı toplantı öncesinde herhangi bir anlaşmaya varılamaması, Eylül sonu ana hatları belirlenmiş olan petrol üretiminde kısıtlamaya gidilmesi politikasının gerçekleşemeyeceği ihtimalini doğuruyor. 

ABD WTI petrolü göstergesi, New York Vadeli İşlemler Borsası'nda saat 12:09'da yüzde 1.5 gerileyerek varil başına 47.52 dolardan işlem gördü. 

OPEC, Eylül ayında Cezayir'de gerçekleştirdiği toplantıda, üretimin kolektif olarak günde 32.5-33 milyon varile indirileceğini vaat etmişti. Geçen ayki üretim ise günlük 33.6 milyon varil olarak gerçekleşti. IEA, üretimde kısıtlamaya gidilmezse petrol fiyatlarının 2017'de düşebileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.