Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 25 Kasım Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wow Otel'de KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'ne katılacak.

- Erdoğan, Sancaktepe'de Hacı Fatma Fitnat Hanım Camisi ile Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin açılış törenlerine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/13.00/16.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübünün ev sahipliğinde "15 Temmuz ve Parlamenter Sistem" başlıklı konferans verecek.

(İstanbul/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de, düşünce kuruluşu Chatham House'da "Türk İç ve Dış Politikasındaki Yeni Gelişmeler" başlıklı konuşma yapacak, İngiltere Başbakanının Ulusal Güvenlik Danışmanı Mark Lyall ve Türk derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Londra)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rize'de, "4. Ulusal Taşkın Koruma Sempozyumu Değerlendirme Toplantısı"na katılacak.

- Eroğlu ayrıca Gümüşhane'de DSİ tesislerinin toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katılacak, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Rize/09.30/Gümüşhane/15.00-18.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alaçam ilçesi Şadibey Camisi'nde şehit Astsubay Erdal Bolat'ın cenaze törenine katılacak, TÜYAP'ta Samsun Gıda Fuarı'nı ziyaret edecek ve Golf Sahası Tesisleri'nde Golf Federasyonunun yönetim kurulu heyetini kabul edecek.

(Samsun/12.29/17.15/19.00)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "6. Uluslararası Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Kongresi"ne katılacak.

- Avcı, şehit Uzman Çavuş Tuncay Arslan'ın Korkuteli Çayırlı Camisi'ndeki kılınacak namazı ile, "Antalya Arkeoloji Müzesi Yeni Buluntuların Ziyarete Açılış Töreni"ne iştirak edecek.

(Antalya/09.30/12.50/14.30)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Galip Demirel Ortaokulu ve Yeşilyurt Belediyesinin öğrenciler için yaptırdığı trafik eğitim parkının açılışları ile Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Siyaset Akademisi programına katılacak.

(Malatya/10.30/11.30/15.00)

6- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığının bütçesi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve Kesinhesap Kanunu tasarılarının maddeleri görüşülecek.

(14.00/10.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Michel Sapin ve Fransa Dış Ticaret, Turizm ve Yurtdışında Yaşayan Fransızlardan Sorumlu Devlet Sekreteri Matthias Fekl ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

(Paris)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kariyer Günleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşacak, Hamarat Eller Çarşısı ile Büyükşehir Belediyesi - LİMAK AŞ Engelli Koordinasyon Merkezi açılışlarına ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında büyükbaş hayvan teslim törenine iştirak edecek.

(Şanlıurfa/10.00/14.30/15.30/16.15)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çarşamba Havalimanı'nda incelemede bulunacak, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, Tekkeköy Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılacak.

(Samsun/10.00-16.00)

4- Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Avrupa Komisyonu Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile görüşecek.

(Moskova)

5- TÜİK, temmuz-eylül dönemi sanayi işgücü girdi endeksleri, ticaret ve hizmet endeksleri ile bu yıla ilişkin küçük ve orta büyüklükteki girişim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC'de temaslarda bulunacak. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek Çavuşoğlu, ardından Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile birlikte çalışma toplantısı yapacak.

(Lefkoşa)

2- TİKA Başkanı Serdar Çam, Avusturya'daki Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi'nde, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) Genel Direktörü Li Yong ile görüşecek.

- Görüşmede TİKA ile ONIDO arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalanacak.

(Viyana)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

5- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA