Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'nin canlı yayınına katılan uzmanlar Merkez Bankası'nın kararını ve kurda yaşanan son hareketleri değerlendirdi.

DNG Danışmanlık Stratejisti Fatih Keresteci Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası'nın yeni bir adım atması gerekebileceğine dikkat çekti.

"KUR SEVİYESİ KONUŞAMAYACAĞIMIZ NOKTADAYIZ"

Keresteci, "Kurda seviye konuşamayacağımız bir noktadayız. Ancak bu hareket kimilerinin söylediği gibi sadece dışarıdan gelen hareket değil. Türk Lirası en çok değer kaybeden para birimi, buna Meksika Pesosu da dahil.

Kurdaki hareketten bize bir şey olmaz söylemini kenara bırakmalıyız. Ben Merkez Bankası'nın yakın gelecekte olağanüstü toplantıyla faizleri artırma ihtimalini bekliyorum" diye konuştu.  





"3.50 GÖRÜLEBİLİR"

ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Volkan Kuğucuk kurda yükselişe neden olan faktörleri sıraladı. Kuğucuk "Merkez Bankası dün beklentilerin ötesine giderek faiz artırdı ama buna rağmen Türk Lirası'nın değer kaybının önüne geçilmiyor. Artık iç dinamikler konuşulmaya başlandı. Dün Avrupa Parlamentosu'ndan gelen haberle kur 3.40'ı aştı.

AP'nin kararı tavsiye niteliğinde olsa da Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan gelen haberler de kurda baskıya neden oluyor. Dolarda 3.50 - 3.55'e kadar yükseliş olabilir gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Merkez Bankası'nın dün faiz koridorunun üst bandında ve politika faizinde artırım kararı sonrası kur 3.3690’a kadar gerilemiş, Avrupa Parlamentosu’nda alınan müzakereleri geçici olarak durdurma kararı sonrası dolar yeni rekor seviyelere yükselmişti.