Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Karadeniz Çevre Derneği (KACED) tarafından düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Başkanlık Sistemi" konferansına katıldı.

Metiner, başkanlık sistemi üzerinden çok detaylı konuşmayı doğru bulmadığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Şu anda iki parti arasında çok olumlu ve karşılıklı anlayış içerisinde yürüyen bir süreç var. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. 15 Temmuz'dan sonra MHP'nin sergilemiş olduğu tutum milletin yararınadır. Milletin takdirini toplayan bir tutumdur. Sayın Bahçeli'yi ve MHP'yi yürekten kutluyoruz. Devletin ve milletin bekası olduğu sürece AK Parti'den farklı bir tutum sergilemeyeceğini gördük. O gece de sokaklarda bizlerle beraber onlar vardı. Siyasi münazaralarımız ayrı olabilir aynı reflekslerimiz olduğunu 15 Temmuz'dan sonra görmüş olduk."

"Mart veya Nisan ayında referandum bizi bekliyor"

Türkiye'nin en önemli meselesi başkanlık meselesi olduğunu söyleyen Mehmet Metiner, şunları kaydetti:

"Zaten fiili bir durum vardır. Doğrudan halk kendi Cumhurbaşkanını seçmiştir. Sadece bunun anayasal altlığını AK Parti ve MHP İnşallah bir mutabakat metni oluşturarak bunu sağlayacaklardır. Bu yüzden yürüyen bir süreci sekteye uğratmamak için polemiklerden uzak durmak lazım. Bu milletin istediği devletimizin de bekası için gerekli olan Cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah bir an önce referanduma götürülecektir. Görünen o ki Mart veya Nisan ayında bizi bir referandum bekliyor. Halk artık doğrudan kendi Cumhurbaşkanını kendi seçsin. Halkın doğrudan seçtiği, kendi seçtiği Cumhurbaşkanı kendi hükumetini kursun ve güçlü bir yürütme, güçlü bir yasama ve güçlü bir yargı olsun."