Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi yıkamayanlar ekonomik darbeyle nasıl yıkarız bu yola girdiler. Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında Dövizi olan kardeşlerim, dolarsı, eurosu olanlar; bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın" dedi.

Erdoğan, "Milliyiz biz, yerliyiz biz, bizim Türk liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Rusya, Çin, İran biz buralarla alışverişimizi yerli parayla yapmak üzere çalışmalara başladık. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmak için görüşeceğiz. Merkez Bankalarına talimatı verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdam" sloganları üzerine, "Bu konuda hep söyledim, aynı yerdeyim. Bu şehitlerin varisleri idam istiyorsa, bununla ilgili devletin af yetkisi yoktur. Bu işin yolu parlamento. Sayın Başbakan burada, grup belli. Muhalefet de ortada. Parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bana geldiğinde bu kararı onaylarım. Beni ne Corc ilgilendirir ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir. Bekara karı boşamak kolay. Biz gözü yaşlı anaları dinledik. Babaları dinledik. Öyle kolay mı?" dedi.

HABERTÜRK