Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa görüşmeleri için AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Başbakan Yıldırım, genel başkan olduktan sonra ikinci kez ana kapıdan girdi. Başbakan Yıldırım, anayasa çalışmaları için, "İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Her şeyin bir çözümü var, gayet iyi gidiyor" dedi.

Başbakan Yıldırım AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Yıldırım, milletvekilleriyle kahvaltıda ekonomi, anayasa ve 2017 faaliyetleri hakkında istişare yapacak.

Girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Bugün AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekillerimizle, AK Parti grubuyla kahvaltı yapacağız, istişare edeceğiz. Uzun bir süreden beri bütçe kanunu komisyonlar görüşüldü, bugün Genel Kurul'a geliyor ve bütçeyi görüşmeye başlayacağız. Arkadaşlarımız bu komisyon aşamasında çok büyük çalışmalar yaptılar, gayretler gösterdiler. Kendilerine toplu olarak teşekkür etme fırsatı bulacağım. Önümüzdeki yıl da yapacağımız faaliyetleri de gözden geçireceğiz" dedi.

"İNSANLAR KONUŞA KONUŞA..."

Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Binali Yıldırım şunları söyledi:

"Bu arada çalışmalarını yürüttüğümüz anayasa değişikliğinde de istişareleri gözden geçireceğiz. Görüşmeler belli bir noktaya geldi. Arkadaşlarımız bizimle müzekere ediyor, daha sonra tekrar görüşüyorlar. Komisyonda da etraflıca teklif görüşülmüş olacak. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Pürüzler giderilir. Her şeyin bir çözümü var, gayet iyi gidiyor. Burada sınırlı bir değişiklik söz konusu. Değişikliğin yürütme ve yasama ilişkilerinin düzenlenmesi ağırlıklı olarak. Hiç şüphe edecek bir şey yok, her şey belli. Neyin ne zaman yürürlüğe gireceğini göreceksiniz."

Dövizdeki yükseliş üzerine Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda yapılan toplantıya değinen Yıldırım, "EKK'da geniş kapsamlı bir görüşme yaptık. Rusya ziyaretinden sonra gerekli açıklamayı yapacağız" diye konuştu.