Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, Dünya Ticaret Örgütü (WTO) ile üyelik şartlarının yeniden müzakere edilmesi için hazırlanıldığını bildirdi.

Fox, İngiliz Parlamentosu'na ilettiği bilgi notunda, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış müzakereleri, WTO ile mevcut üyeliğin şartlarının görüşüleceğini belirtti.

Açıklamada, "AB'den ayrılmamızla birlikte küresel ticarette bozulmayı minimize etmek için, önümüzdeki dönemde mevcut yükümlülüklerimizin olabildiğince bir benzerini içerecek taslak bir plan hazırlayacağız." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca bugün İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, AB'den Ayrılma (Brexit) Bakanı David Davis, ülkenin finans sektörü temsilcileriyle toplantı yaptı.

İngiltere Maliye Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, ülkede finans sektörünün yaklaşık 1 milyon insana istihdam sağladığı, toplam ihracatın yüzde 12'sini finans sektörü hizmetlerinin oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada, İngiltere’de finans sektörünün hazineye yılda ortalama 60 milyar sterlinin üzerinde vergi katkısı yaptığı vurgulandı.

Maliye Bakanı Hammond ve Brexit Bakanı Davis'in ortak açıklama metninde, "AB'den çıkılırken ülkemizin yatırımlar ve iş ortamı açısından mükemmel bir ülke olma özelliğinin korunması konusunda kararlıyız. İngiltere'nin finans sektörü dahil olacak şekilde mal ve hizmetlerinin ticareti için en iyi anlaşmayı istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Toplantıya, Lloyd's of London'ın Üst Yöneticisi Inga Beale, QBE Yönetim Kurulu Başkanı Tim Ingram, Barclays'in Yönetim Kurulu Başkanı John McFarlane, Goldman Sachs’in yöneticilerinden Michelle Pinggera gibi üst düzey 10 yönetici katıldı.

AA