Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Netaş Telekomünikasyon AŞ'nin pay sahiplerinden OEP Turkey Tech BV (OEP) ile ZTE Cooperatief UA arasında, Netaş'ın yüzde 48,04'üne ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalandı.

Netaş'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, OEP ile ZTE Cooperatief UA arasında 6 Aralık 2016 tarihinde Netaş'ın toplam sermayesinin yüzde 48,04'ünü temsil eden halka açık olmayan payların tamamının devrine ilişkin bir hisse alım sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Payların devir bedelinin taraflar arasında pazarlık usulü ile belirlendiği ve mutabık kalındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözleşmede belirtilen fiyat uyarlamasına tabi olarak tespit edilecek olan pay alım bedeli, diğer şartların yanı sıra Türk Rekabet Kurumu'nun iznine tabi olarak Pay devrinin tamamlanacağı tarihte ödenecektir. Taraflar ayrıca, pay devrinin tamamlanmasını müteakip 4 yıl süresince sözleşmede belirtilen bazı şartların gerçekleşmesine bağlı olarak alıcının OEP'ye maksimum 15 milyon dolar tutarında ilave ödemeler yapabileceği konusunda anlaşmışlardır.

Beher pay alım bedeli ve toplam alım bedeli işbu açıklama tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanmış olan 1 dolar 3,5408 Türk Lirası'na tekabül etmek üzere, Döviz satış kuru üzerinden dolardan Türk Lirasına çevrilmiştir ve en yakın tutara tamamlanmıştır."

Açıklamada, beher pay alım bedelinin yaklaşık 11,5078 TL, toplam alım bedelinin ise yaklaşık 358 milyon 614 bin 132,49 TL (101 milyon 280 bin 539 dolar) olduğu kaydedildi.