Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:37'de güncellendi)

Dow Jones Endeksi, temettü getirili hisse senetlerini yükselten tahvil satışlarının ardından ABD hisse endekslerinin rekor zirvelerine çıkmasıyla 220 puan artış sergiledi. Hazine tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımı programını sürdüreceği konusunda artan spekülasyonla geriledi.

S&P 500 Endeksi içerisindeki bioteknoloji hisseleri, Donald Trump'ın yüksek ilaç fiyatlarına karşı olduğunu belirtmesinin ardından Ekim ayından bu yana olan en büyük düşüşünü sergiledi. Tahviller Euro bölgesinde yükseldi. Alman tahvilleri göstergesinin getirisi, neredeyse üç haftanın en yüksek seviyesinden geriledi. Hazine tahvilleri düştü ve petrol, New York'ta varil başına 50 dolara kadar geriledi.

ABD hisseleri, artan tahvil satışlarının hisse senedi piyasasını etkilediği bir ortamda Kasım ayının son döneminde başlayan ve ana endeksleri tarihi rekor seviyelerine taşıyan seçim sonrası ralliyi sürdürmekte zorluk çekmekteydi. Bu durum, Çarşamba günü yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın Mart ayından sonraya kadar varlık alımlarını aylık 80 milyar euroya (86 milyar dolar) genişleteceği beklentilerine bağlı olarak aldıkları pozisyonlarla tersine çevrildi.

S&P 500 Endeksi New York asatiyle 13:54'te yüzde 0.9 yükselerek 2,232.05'e ulaştı ve rekor seviyesinden kapanmaya yöneldi. 

10 yıl vadeli Alman tahvil getirileri, yüzde 0.38'e ulaşmasının ardından 3 baz puan düşerek yüzde 0.33'e geldi. 

(22:37'de güncellendi)