Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, finans devi Goldman Sachs'in Üst Operasyon Yöneticisi (COO) ve Başkanı Gary Cohn'u Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörlüğüne atadı.

Trump'ın Beyaz Saray'a geçiş ekibinden yapılan yazılı açıklamada, Cohn'un Ulusal Ekonomi Konseyi'ne Direktör olarak seçildiği bildirildi.
Açıklamada, Trump'ın, "Gary Cohn, Başekonomi Danışmanım olarak başarılı iş adamı yeteneklerini Amerikalıların hizmetine sunacak. Cohn, çalışanlarımızın ücretlerini artıracak, istihdamın yurtdışına göçmesini durduracak ve zor durumdaki Amerikalılara yeni fırsatlar yaratacak ekonomik politikaların hazırlanmasına yardım edecek" ifadelerine yer verildi.

Goldman Sachs'in Başkanı ve COO'su Cohn ise yayınladığı duyuruda, Trump'ın yönetiminde yer almaktan onur duyacağını kaydetti.
Trump yönetiminde Goldman Sachs geçmişli üçüncü isim olacak Cohn, şirketteki 25 yıllık kariyerinin ardından ilk kez bir kamu görevini üstlenecek.

ABD'nin 45. Başkanı Trump, geçtiğimiz haftalarda eski Goldman Sachs ortağı Steve Mnuchin'i ABD Hazine Bakanlığına aday göstermişti. Trump, ayrıca Baş Strateji Danışmanı olarak eski Goldman Sachs çalışanı Stephen Bannon'ı seçmişti.

AA