Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye'nin özellikle son iki haftadır çok önemli bir gelişme yaşadığını belirten Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla hem bireysel hem de kamu kuruluşlarının yaptığı işlemlerde Türk parasına dönme eğiliminin, Türk parasının üzerindeki baskıyı kısmen hafiflettiğini bildirdi.

Bu süreçte başka ülkelerle yapılan alışverişlerde de yerli paraların kullanılmaya başlanmasıyla Türk lirası üzerindeki baskının ortadan kalkacağını ümit ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, Merkez Bankasının bütün bu gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Kurtulmuş, "Türk parası üzerindeki bu baskı, Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarından kaynaklanan bir sonuç olmadığı için inşallah çok kısa süre içerisinde normale döneceğini ümit ediyoruz. Küresel piyasalardaki gelişmelerden ve Amerikan seçimleri vesaire diğer bütün meseleleri koyduğunuz zaman Türkiye'nin içindeki şartlardan değil ağırlıklı olarak Türkiye'nin dışındaki ve küresel piyasalardaki şartlardan kaynaklanan bir sonuçtur." dedi.

 

AA