Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saatlerin değişip değişmeyeceğine ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu anda ilk defa bu yıl yaz saati uygulamasına ülke olarak geçmedik, bunun artıları eksileri değerlendirilir. Yaşanan sorunlar veya getirdiği artılar değerlendirilir" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Yaz saati uygulamasında, öğrenciler için bir düzenleme yapılırsa, çalışan anne-babalar için de bir düzenleme söz konusu olur mu?" sorusuna Müezzinoğlu, "Şu anda ilk defa bu yıl yaz saati uygulamasına ilk defa geçmedik, bunu artıları, eksileri değerlendirilir. Yaşanan sorunlar veya getirdiği artılar değerlendirilir. Bunlar çok farklı boyutlarıyla değerlendirilir. Ama bu değerlendirmeleri hükümet olarak yapmadan şu anda bir değerlendirme sürecini ifade edebilirim. 'Şöyle olsun' demek değerlendirmeden sonra çıkacak karardır" diye cevapladı.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM

"Emekli maaşına zam konusunda 3 ayrı rakam var; vekil emeklileri, memur emeklileri ve SSK, bağkur emeklileri aradaki ciddi farktan bahsediyoruz, bu farka gelen bazı tepkiler var aradaki fark konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Müezzinoğlu, "AK Parti dönemine baktığınızda bu farkın, makasın en çok kapandığı dönemdir. Dolayısıyla bu farkın alt gelir durumdaki emeklilerimizle üst gelirle veya üst emeklilik geliri olan grupla aradaki makasın her dönemde biraz daha kapandığını göreceksiniz. Önümüzdeki süreçte de yine alttan emekli maaşı düşük olanlar daha yüklü, yüksek olanlar daha minimum zam alarak bu makası her yıl biraz daha kapatıyoruz" şeklinde yanıtladı.