Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya'nın Soçi kentinden kalkan bir Rus uçağının, kalkıştan hemen sonra radardan kaybolduğu bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 85'i yolcu 8'i mürettebat 93 kişiyi taşıyan TU-154 tipi uçağın düştüğü duyuruldu. 

Bakanlık, kazada kurtulan kimsenin olmadığını açıkladı.

UÇAĞIN ENKAZI BULUNDU

Interfax, Rus kurtarma ekibinin Karadeniz'de Soçi kıyısı yakınlarında uçağın düştüğü bölgeyi buldu. 

Uçağın kalkış esnasında düştüğü, enkazının ise Karadeniz'de 50-70 metre derinlikte, kıyıdan 1.5 kilometre açıklıkta bulunduğu açıklandı.  

BİRKAÇ KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenkov, kurtarma botunun, kıyıdan 6 kilometre açıkta kazada ölen bir kişinin cansız bedenine ulaştığını söyledi.

Interfax'a konuşan bir kaynak da birkaç cansız bedene ulaşıldığını bildirdi.

BAKANLIK UÇAKTA BULUNANLARIN LİSTESİNİ AÇIKLADI

Bakanlık uçakta, Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan Hmeymim Üssü'nde konser vermeye giden Kızıl Ordu korosu Alexandrov Ensemble'ın bulunduğunu açıkladı.

Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu 25 Ocak 2014'te İstanbul'da konser vermişti

Bakanlığın açıkladığı listeye göre uçakta 8 mürettebat, 8 askeri personel, 9 gazeteci, koronun 64 üyesi, iki sivil yetkili ve uluslararası insani yardım organizasyonu çalışanı bulunuyordu. 

Sputnik'in haberine göre daha önce 91 ve ardından 92 olarak açıklanan kişi sayısı, listeye Kızıl Ordu Korosu'ndan bir müzisyenin daha dahil edilmesiyle 93 olarak revize edildi. 

Hayatını kaybedenler arasında koronun sanat yönetmeni Valery Khalilov ile Rusya Savunma Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Anton Gubankov da yer alıyor. 

HAVALİMANINDAN SON KARE

Russia Today, NTV kanalının ses mühendislerinden olan ve uçakta bulunanlar arasında yer alan Evgeny Tolstov'un Facebook'tan yaptığı paylaşıma haberinde yer verdi.

Chkalovsky Havalimanı'ndan paylaşılan fotoğrafta Lazkiye'ye doğru gidildiği bilgisi yer alıyor.

Ses mühendisi Evgeny Tolstov'un Facebook'tan paylaştığı son kare

PUTİN GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR

RIA'ya konuşan bir kaynak, uçağın Chkalovsky'den kalkıp Soçi'de yakıt ikmali için durduğunu, ardından kalkıştan 20 dakika sonra radardan kaybolduğunu belirtti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuyla ilgili bilgi aldığını ve arama kurtarma çalışmalarındaki gelişmeleri takip ettiğini kaydetti.

"KAZADA TERÖR İHTİMALİ YOK"

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, kazanın muhtemel sebepleri arasında terörizm ihtimalini 'tamamen dışarıda bıraktıklarını' belirtti.

AP'nin haberine göre Ozerov, uçağın teknik bir problemden veya mürettebat hatasından dolayı düşmüş olabileceğini fakat terörizm kaynaklı olamayacağını çünkü uçağın ordunun işletiminde olduğunu vurguladı.

"BİR KONSER VERİP DÖNECEKLERDİ"

Koronun müzisyenlerinden olan fakat uçakta bulunmayan Vadim Ananyev,  Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda'ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"İş arkadaşlarım orada uçuyordu, yaklaşık 50 kişi. Bir konser verip döneceklerdi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ben ailevi durumdan ötürü gidemedim: Oğlum yeni doğdu, ailemizin üçüncü çocuğu. Eşime yardım etmek için evde kaldım." 

AY BAŞINDA BAKANLIĞA AİT BİR UÇAK DAHA DÜŞMÜŞTÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki askeri personele konser vermesi için düzenli olarak müzisyenleri bölgeye taşıyor.

Aralık ayının başlarında Rusya Savunma Bakanlığı'na ait başka bir uçak Sibirya'da düşmüştü.

39 yolcusu bulunan uçakta kimse hayatını kaybetmezken, 32 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Habertürk