Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Turkish Yatırım Genel Müdürü Berra Doğaner Bloomberg HT'ye 2017'ye ilişkin piyasa beklentilerini anlattı. 2016'nın piyasalar açısından zorlu bir yıl olduğunu ve her türlü olumsuzluğun gerçekleştiğini belirten Doğaner, dolardaki hareketin piyasalara damga vurduğunu söyledi.

Doğaner "2016 volailiteyi artıran zorlu bir yıldı. Türk Lirası dolar karşısında %20 değer kaybetti, yani geçen yıla kur hareketi damga vurdu. Borsa TL  bazında %7 primli. Dolayısıyla borsanın tüm risklere rağmen gücünü koruduğunu görüyoruz. Ama %7 prim, şirketlerimiz kar etmeye devam ettiği için bizi ucuzlattı. 2016'da Türk piyasası ucuz bir piyasa haline geldi. Borsa İstanbul şu anda gelişen üke ortalamalarına göre %38 iskontolu durumda" dedi.

- BORSADA BEKLENTİLER

Gelecek yıl ilk aylarda yurtdışında Fed ve Trump'ın politikalarının yanı sıra Avrupa'daki seçimler ve Çin büyümesnin izleneceğini ifade etti.

İçeride ise siyasi gelişmelere dikkat çeken Doğaner, yılın ilk 3-4 ayında yatay piyasa beklediklerini kaydetti. Doğaner, "İlk 3-4 ay yani anayasa referandumuna kadar yatay bir piyasa bekliyoruz. Borsanın referanduma kadar 75-78 bin bandında yatay seyreceğini düşünüyoruz. Referandumdan sonra ise belirsizlikler ortadan kalkacağı için endekste daha yukarı seviyeler görmemiz mümkün" diye konuştu.