Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul'un Ortaköy semtinde bulunan bir gece kulübünde meydana gelen ve 39 kişinin öldüğü , 65 kişinini de yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısına ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Sözcü Eric Shultz, yaptığı yazılı açıklamada, Hawaii'de tatilde bulunan ABD Başkanı Barack Obama'nın, "Saldırıda yaşamını yitiren masum insanlar için başsağlığı dilediğini" belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı'da saldırıyı kınadı.

ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, masum insanların hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Obama, ihtiyaç halinde Türk yetkililere gerekli destek ve yardımın yapılması hususunda da ekibine talimat verdi.

NATO GENEL SEKRETERİ SALDIRIYI KINADI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Reina'da meydana gelen saldırıyı kınadı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2017, İstanbul'da trajik başlangıç. Kalbim, yeni yılı kutlayan insanlara yönelik saldırıdan etkilenenler ve Türk halkıyla." dedi.

HT