Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, terör saldırısına ilişkin, "2016’da yaşadığımız zorluklara milletçe gösterdiğimiz dirayetin karşısında, 2017'de huzur ve bereket niyaz ederken, hainler yılın ilk saatlerinde harekete geçti. Her zaman dediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı ve mazereti yok. Mekanı da yok. Aynı zamanda inanıyoruz ki, terörün geleceği de yok ve olamayacak. Bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Devletimizin terörle mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, terörün sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en büyük sorunu olduğunu vurguladığını açıklamada, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birlik ve beraberliğine, masum canların kalbine sıkılan bu kurşunlar, tarihin en kara sayfalarında insanlık suçu olarak okunacaktır. Hiçbir inancın, hiçbir siyasetin ve amacın kabul edemeyeceği bu cinayetler, insanlık suçudur, vahşettir. Türk iş dünyası adına lanetliyoruz. Bütün vicdan sahipleri el ele verip ortak bir mücadeleyle terörün her türlüsüne karşı durmak zorundadır. Devletimizin terörle mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız."

"Ülke olarak ikinci bir İstiklal Savaşı veriyoruz"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken terör saldırısına ilişkin, şunları kaydetti:

"Sürekli ifade edildiği gibi ülke olarak ikinci bir İstiklal Savaşı veriyoruz. Terör nereden gelirse gelsin, arkasında kim olursa olsun er veya geç bu yapılan vahşetlerin hesabını vereceklerdir. Hiçbir aşağılık saldırı birlik, beraberlik ve kardeşliğimi̇zi bozamayacak, ancak çok iyi bilinmeli ki terörün dini, imanı ve milliyeti yok, her zaman herkesi vurabilir. Tez zamanda yapılması gereken, ülke yöneticilerinin akıllarını başına alıp bu sorunun güç birliğiyle üstesinden gelmeleridir. Teröre karşı tüm dünya ülke ve liderleri ellerini taşın altına koymalıdır."



"Terörün birlikteliğimizi, geleceğe olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen de, "Terörün birlikteliğimizi, geleceğe olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu alçak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

"Terör bir kez daha yüzünü gösterdi"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar da "2017’nin ilk saatlerinde daima lanetlediğimiz terör bir kez daha yüzünü gösterdi. 39 canımıza kıyıldı. Artık sözün bittiği yerdeyiz." ifadesini kullandı.

"Saldırganların nafile eylemleri Türkiye'nin huzurunu bozamayacak"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, şunları kaydetti:

"Sapkın ruhlu saldırganların nafile eylemleri Türkiye'nin huzurunu bozamayacak. Terörle bu ülkenin düzenine kastedenler bilmelidir ki Türkiye, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan, insana ve inançlara saygıyı şiar edinmiş, sadece bölgesine değil tüm dünyaya barışın hakim olmasını gönülden isteyen 80 milyon akla ve yüreğe sahiptir. Ve tüm dünya görmelidir ki bugün birden fazla cephede terörizmin hedefi haline gelen Türkiye, bu belaya karşı mücadelesini yalnız da olsa sonuna kadar sürdürecektir."

"Korkmuyoruz, yılmayacağız devletimizle el ele terörü yeneceğiz"

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, alçak terör saldırısını lanetlediğini ve yaralananlara acil şifa dilediğini bildirerek, "Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, acılarını yürekten paylaştığımız yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizi bölmeyi ve yılgınlığa sürüklemeyi amaçlayan bu insanlık dışı katliama yanıtımız, birliğimizi güçlendirmek ve teröre karşı dimdik ayakta durmak olacaktır. Korkmuyoruz, yılmayacağız devletimiz ile el ele terörü yeneceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi hedef alan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı açıklamasında, "Yepyeni umutlarla 2017'ye girdiğimiz ilk saatlerde, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik alçakça saldırıda onlarca insanımızı ve yabancı misafirlerimizi teröre kurban verdik. İnsanlarımızı ve yabancı konuklarımızı acımazsızca öldüren teröristlerin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi, demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Terörün dini ve insanlığı yoktur"

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, küresel terör ve onların maşaları teröristlerin, Ortaköy'de savunmasız onlarca insanı katlettiğini belirterek, "Bu katliamı şiddetle kınıyoruz. Yeni ümit ve beklentilerimize kastederek yeni yılı kana bulayan Ortaköy terörüyle, topyekün insanlık tehdit edilmiştir. Terörün dini ve insanlığı yoktur." ifadelerini kullandı.

"Ülkemizi kimseye yedirmeyiz"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da terör saldırısına ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin her bir değerine, mekanına, insanına yapılan bu saldırılar karşısında tek ses olarak, Allah’tan, milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmesini canı gönülden niyaz ediyoruz. Melun saldırıları gerçekleştirenlerin de bir an önce bulunarak, hak ettikleri cezaya çarptırılmasını diliyoruz. Kimse unutmasın ki, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, biriz, birlikteyiz ve ülkemize yapılan tüm saldırılara karşı tek vücuduz, ülkemizi de kimseye yedirmeyiz."

"Gerçekleştirmek istedikleri amacın bilincindeyiz"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirmek istedikleri amacın da bilincindeyiz. Bu katliamlarla ülke birliğimizi ve bütünlüğümüzü hedef alanlar şunu bilmeliler ki, sivilleri vahşice katleden bir zihniyetin emellerine ulaşmasına milletçe asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de ulus olarak içte ve dışta yer alan bu hain odaklara karşı milli birlik ve dayanışma içinde gereken tüm çabayı göstereceğiz. Başta aziz milletimizin milli birlik ve bütünlüğü hedef alınarak gerçekleştirilen bu alçak saldırıyı bir kez daha kınıyoruz."

"Bu saldırı teröre karşı ortak bir cephe oluşturulmasının aciliyetini gündeme getirmektedir"

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, saldırıya ilişkin "Söz konusu saldırı daha önce Fransa, ABD ve Tunus'ta gerçekleştirilen saldırılar ile ortak özellikler sergilemektedir. Küresel terör tehdidinin boyutlarını da gözler önüne seren bu saldırı, teröre karşı ortak bir cephe oluşturulmasının aciliyetini gündeme getirmektedir. ABD ve AB'nin yanında Rusya ve İran gibi ülkelerin de kınadığı bu saldırıya karşı uluslararası iş birliği etkin bir şekilde sağlanmalı ve destek mesajları sözde kalmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Terörün, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermemeliyiz"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise yazılı açıklamasında, "Ne yazık ki 2016 yılı boyunca üzülerek şahit olduğumuz, ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozmaya yönelik tüm insanlık dışı saldırılar gibi, bu alçak ve kalleşçe girişilmiş olan katliam boyutundaki terör eylemi de tesis etmeye çalıştığımız barışa, huzurumuza ve kardeşliğimize yönelik olarak gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.

"Vatanımıza ve milletimize yönelik bu tehditler milletimizi bölemeyecektir"

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da Türkiye, şunları kaydetti:

"Hedef gözetmeden sivil insanlara saldırıyorlar. Ancak bu alçakça eylemler ne teröristleri ne de onları maşa olarak kullanan dış güçleri başarıya ulaştıracaktır. Vatanımıza ve milletimize yönelik bu tehditler milletimizi bölemeyecektir. Saldırı devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne ve beraberliğine karşı yapılmıştır. Bizi yüreğimizden yaralamıştır. Devlet ve millet olarak inadına dimdik duracak inadına birbirimize daha sıkı sarılacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamaz."

"80 milyonun kenetlenmesiyle her türlü kötülüğün üzerinden geleceğiz"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de yeni umutlarla başlanılan 2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen vahşi terör saldırısını lanetlediklerini bildirdi.

"Türkiye, kaosa sürüklenen bir ülke olmayacak"

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan ise terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, şunları aktardı:

"Türkiye’nin refah ve kardeşlik iklimini bozmaya çalışanlar hain oyunlarına devam etmektedir. Canlara alçakça kıyan bu canilere en güzel cevabı yineleyerek söylüyoruz ki; birlik ve beraberliğimizi koruyup, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenerek vereceğiz. Bizler millet olarak bu oyunun farkındayız ve devletimizin her zaman olduğu gibi şimdi ve bundan sonra da her daim yanında olacağız. Bu alçak yollarla, aziz milletimizi korkuya sürüklemeye çalışıyorlar. Bu topraklar ve bu millet her şeyi sabırla karşılar ama hainliği asla affetmez ve bundan sonra da etmeyecektir. İçerideki ve dışarıdaki terör grupları ve destekçileri şunu bilsinler ki güçlü Türkiye, kaosa sürüklenen bir ülke olmayacak, bilsinler ki bizleri korkutamayacaklar ve her zaman karşılarında güçlü bir iradeyi bulacaklar."

"Hainlerin planlarına asla geçit vermemeliyiz"

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Her zamankinden daha güçlü, daha fazla dayanışma içinde olmak zorundayız. Terörizmin oluşturmak istediği kaos, kargaşa ve umutsuzluk duygusuna asla izin vermemeliyiz. Terörün sinsi hain planları birliğimizi dayanışmamızı asla zaafa uğratmamalı, hainlerin planlarına asla geçit vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kınayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu da kutsal dinin adını kullanarak, katliam yapanları lanetlediğini belirtti.

"Terörün umutları karartmasına izin vermeyeceğiz"

Ankara Barosu'ndan yapılan açıklamada da saldırının faillerinin kutsal İslam dininin adını kullanan gözü dönmüş katiller olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Ayrıştıranlara, kamplaştıranlara inat ayrışmayacağız. Bölmek isteyenlere inat bölünmeyeceğiz. Terörün umutlarımızı ve geleceğimizi karartmasına asla izin vermeyeceğiz." ifadesine yer verildi.

Saldırının Türkiye'nin huzurunun ve kardeşliğinin bozulmasına yönelik olduğunu kaydeden Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de terör örgütlerinin birer figüran ve maşa olduğunu kaydetti.

Sözen, terör olaylarını gerçekleştirenlerin geçmişte olduğu gibi bugün de başarılı olamayacağını bildirdi.

"Kalleş terörü lanetliyorum"

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, saldırının Türkiye'nin yeni yıla ilişkin umutlarını kana buladığını belirterek, "Terör eyleminin gerçekleşme zamanı ve yeri, hayat tarzımıza yönelik açık bir saldırı olduğunu göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İyi dileklerle yeni yıl kutlaması yapan masum insanları vahşi, hain bir saldırıyla katleden kalleş terörü lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, sadece İstanbul'da değil, dünyanın dört bir yanında bombaların patladığına dikkati çekerek, "Masum insanlar, çocuklar hayatını kaybediyor, ancak insanlık dışı küresel terör asla kazanamayacak, insanlığın evrensel değerleri tarihte olduğu gibi bugün de galip gelecektir." görüşünü ifade etti.

"Tüm dünya halklarına yapılmış bir saldırı"

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de, şunları söyledi:

"Türkiye'de bulunan yabancıların tercih ettiği bir mekan seçilerek Türkiye yalnızlaştırılmak isteniyor. Bu süreçte tüm çağdaş toplumların teröre karşı güç birliği yapması gerekiyor. Yetkililerden beklentimiz, Türkiye'nin terörle mücadelesinde 783 bin 562 metrekarelik vatan toprağının tamamında aynı ehemmiyetle hareket edilmesidir. Bu saldırıları yapanlar bilmelidirler ki, Türkiye tüm vatandaşlarıyla birliktedir, bütündür. Bu terör saldırıları Türkiye'yi bölme amacına ulaşamayacaktır."

"Birlikte Türkiye olma irademizi hedef alıyorlar"

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, saldırıyla Türkiye'nin küresel terör girdabına sokulmaya çalışıldığını ifade etti. Kestelli, "Korkalım, sinelim, baş eğelim ve buna alışalım istiyorlar. Yaşam enerjimiz sönsün, geleceğe dair umutlarımız kararsın istiyorlar. Yaşam tarzımızı, birlikte Türkiye olma irademizi hedef alıyorlar. Tarihinde binlerce kez ateşle sınanmış bu ülkenin bu oyuna gelmeyeceğini eninde sonunda kabul edecekler. " değerlendirmesinde bulundu.

Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Başkanı Aydın Buğra da, şunları kaydetti:

"İster Türk ister yabancı olsun bu insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Camide, maçta, eğlencede her yerde sinsice saldırabilen bu hain terör örgütleri tüm insanlık için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle, teröre karşı uluslararası ortak tavır ve mücadele şarttır. Gün birlik olma günüdür. Sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın, tüm inançların teröre karşı ortak hareket etme zamanıdır. Türkiye'yi bir kaos ve güvensizlik ortamına sürüklemek isteyenler başarılı olamayacaktır."

"Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir"

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, hainlerin boş durmadığını ve bu kez savunmasız insanları hedef aldığını aktararak, "Bu saldırılar ülkemizin birlik ve beraberliğini almıştır. Millet olarak devletimizin yanındayız. Terör eylemleriyle hiçbir yere varamayacaklar. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt da şunları kaydetti:

"Gözü dönmüş eli kanlı katillerin İstanbul Ortaköy’de ırk, dil ve din ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği bu insanlık dışı saldırı, gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. İnsanlarımızı ve yabancı konuklarımızı acımazsızca öldüren teröristlerin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Birlik, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarını lanetliyoruz."   

"Bu milletin içine fitne sokmak istiyorlar"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum da saldırıya ilişkin, şunları kaydetti:

"Her ne kadar bu terör olayları devam etse de ettirmeye gayret de gösterseler bunlar asla bizim birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi ve kardeş hukukumuzu yıkamayacak ve başaramayacaklar. Toplumsal barışa zarar vermek istiyorlar, toplumsal huzuru bozmak istiyorlar, bu milletin içine fitne sokmak istiyorlar."

"Ülkemizin birikimi kuşku yok ki terörle mücadeleden de başarıyla çıkmamızı sağlayacaktır"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Belli mihraklar tarafından gerçekleştirildiği açık olarak görülen bu eylemlerin Türk toplumunun farklılıklarıyla bir arada yaşama sevinci ve inancını ortadan kaldıramayacak, bunu yok etmeye yönelik bütün gayret ve emeller hüsranla sonuçlanacaktır. Hain, alçak terör saldırıları, bu ülkenin değerlerini, bir arada yaşama azmini yok edemeyecektir. Ülkemizin birikimi kuşku yok ki terörle mücadeleden de başarıyla çıkmamızı sağlayacaktır."

"Birlik ve beraberlik ortamını bozamayacaklar"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da, tüm dünyanın birinci sorunu olduğuna işaret eden Apaydın, "Bu soruna karşı tüm dünya ülkeleri bir araya gelip güç birliği yapmalıdır. Terörün arkasındaki ülkeler ise zaman kaybetmeden terörü desteklemekten vazgeçmelidirler." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Elazığ , Şırnak, Bolu, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Karabük ve Bartın'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de terör saldırısına tepki gösterdi.

AA