Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:15'te güncellendi) 

ABD hisseleri emtia ile yükselirken dolar, küresel ekonominin daha hızlı büyüme yoluna girdiği spekülasyonuna bağlı olarak 14 yılın en yüksek seviyesinden geriledi. 

Dow Jones Endeksi, ABD hisse senetleri yıla iki gün üst üste yükselişle başlarken 20,000 hedefine yaklaşmaya devam ediyor. Avrupa hisseleri, Salı günü boğa piyasasına girmesinin ardından geriledi. Gelişen hisse piyasaları tırmandı. Güney Afrika Randı ve Brezilya Reali, doları olumsuz etkileyen risk iştahındaki artıştan en çok faydalanan para birimleri arasında yer aldı. Dolardaki ralli sona erdi. Petrol, varil başına yaklaşık 52 dolardan işlem görürken bakır yükseldi.

Fed, Çarşamba günü New York saatiyle 14:00'da Aralık ayında gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını açıklayacak.Trump'ın başkan seçimlerinden bu yana hisse senetleri dolarla birlikte yükselirken Hazine tahvilleri geriledi. Fed'in üç hafta önce açıkladığı politika kararından bu yana 10 yıl vadeli tahvil faizleri ve hisselerin neredeyse hiç değişmemesiyle birlikte, işlemlerde risk iştahının artabileceği sinyalleri piyasalara yansıyor.

Hisse senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 10:40'ta yüzde 0.3 yükselerek 2,265.16'ya çıktı.

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 geriledi.

*MSCI Gelişen Ülke Piyasalar Endeksi son sekiz seans içerisinde yedi kez yükselerek üç haftanın en yüksek seviyesini test etti.

Para birimleri

*Güney Afrika Randı yüzde 1.5 güçlenerek 24 gelişen piyasa para birimi arasında en çok değer kazanan oldu.

*ABD Dolar Endeksi, en az 2005'ten bu yana olan en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yüzde 0.4 aşağıda seyretti.

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.3 yükseldi.

Emtia

*Petrol vadelileri, Salı günü yüzde 2.6'lık düşüşünün ardından yüzde 1.2 yükseldi.

Tahviller

2026 vadeli ABD Hazine tahvil faizleri 2 baz puan artarak yüzde 2.46'ya çıktı.

(19:15'te güncellendi)