Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbulda kar yağışı nedeniyle bazı uçuşların iptal edilmesi, bazılarının ise gecikmeli yapılması nedeniyle yolcular Atatürk Havalimanında yoğunluk oluşturuyor.

Şehirde etkili olan kar yağışı, Atatürk Havalimanında hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşu ertelenen ya da iptal edilen yolcuların havalimanındaki bekleyişi sürüyor.

Kontuarların önünde oluşan uzun kuyruklar, havalimanı içerisinde yaya trafiğini de zorlaştırıyor. Bazı yolcular kontuarların kenarlarında yere otururken, bazıları da banklarda uyumayı tercih ediyor.

Bu arada, yurt içi ve dışı olmak üzere 640 seferini iptal eden THY, gecikmeli de olsa seferlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

THY çalışanları, seyahat etmek için havalimanında bekleyen yolcularına, kontuarların önüne koydukları yiyecek ve içeceklerden ikram ediyor. Atatürk Havalimanının açık olan 2 pistinde ise operasyonlar devam ediyor.

Bu arada, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Atatürk Havalimanında 172 çıkış, 209 geliş seferi planlanmıştır. Slot kapasitesine göre ilave seferler de planlanacaktır." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan havalimanında bekleyen bazı yolcular, uçuşların iptal edilmesine veya gecikmeli yapılmasına tepki gösterdi.